Praktijknieuws

15-09-2023

We zijn blij met onze nieuwe vloer en trap

16-03-2023

Heeft u klachten die passen bij het Corona virus neemt u dan alstublief contact met ons op.

29-03-2022

Waarschijnlijk bij alleen controle niet meer, maar bij behandelingen zullen we u nog steeds laten spoelen met verdund waterstofperoxide.

Klachten? Zeg je afspraak op tijd af

Wel blijft het natuurlijk van belang dat je het meldt als je klachten hebt die kunnen duiden op corona. En zeg je afspraak op tijd af als je in quarantaine zit. Houd je verder aan de adviezen van de overheid.

Trek bij twijfel aan de bel

Heb je vragen of twijfel je of je afspraak wel of niet door kan gaan? Neem dan voordat je naar je mondzorgverlener gaat contact op met de praktijk. De medewerkers staan voor je klaar om je vakkundig en veilig te helpen.

Verzorg je mond ook zelf goed

Blijf vooral ook zelf je mond goed verzorgen: 2 keer per dag 2 minuten poetsen met een fluoridetandpasta en dagelijks goed tussen je tanden en kiezen rageren of stokeren. En probeer regelmatig je wangen en mond te ontspannen, zodat de kans op klemmen of knarsen kleiner is. Loop zeker niet te lang door met klachten als bloedend tandvlees, want dat kan bijvoorbeeld duiden op een ontsteking.

23-06-2021

De coronamaatregelen worden versoepeld. Een mondkap dragen blijft gewenst en wij vragen om je nog steeds te houden aan de basisregels. Met de herinneringsmail sturen we ook een coronavragenlijst mee, graag deze kort van te voren invullen.

14-12-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond: de tandarts valt onder de zorg, wij hoeven niet te sluiten. Uw afspraken gaan gewoon door.

16-10-2020

We zitten in de tweede golf, maar de praktijk blijft open voor de zorg van uw gebit. Ons advies is, draag wel een mondkapje, ook al is het nog niet verplicht, als je naar de tandarts gaat, in de wachtkamer, op de gang en doe het af als je in de stoel plaatsneemt.

21-09-2020

Er zijn strikte richtlijnen die gevolgd moeten worden in verband met het coronavirus: we laten alleen mensen in de praktijk toe waarvan we mogen veronderstellen dat ze gezond zijn.
Wij vragen u daarom géén afspraak te maken of uw bestaande afspraak kosteloos te annuleren als u op een van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt:

• Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
• Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, verhoging of koorts (meer dan 37,5°C), kortademigheid of benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies? • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
• Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
• Heeft u nu huisgenoten met corona? • Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?
• Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

*verplichte quarantaine, vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt.

Bij twijfel: neem gerust telefonisch contact met ons op of als u spoedklachten heeft en u hebt (een vermoeden van) corona.

Nog wat extra aanwijzingen:
* Komt u alstublieft alleen. Indien strikt noodzakelijk dan mag maximaal één begeleider of ouder (mits gezond) mee, maar hij of zij moet tijdens de behandeling in de wachtkamer blijven.
* Kom op tijd op uw afspraak, maar niet te vroeg. Maximaal 5 minuten eerder, zodat er zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de wachtkamer zijn. Bewaar minimaal 1 ½ m afstand in de wachtkamer.
* Poets thuis uw tanden en ga thuis naar het toilet. De poetsfaciliteit kan beperkt worden gebruikt en het toilet alleen in noodgevallen.

Hoe gaat het tijdens uw bezoek:
* Als de voordeur op slot is, dan wordt u vriendelijk verzocht om buiten te wachten totdat wij de deur voor u open doen. U hoeft niet aan te bellen.
* Bij binnenkomst zullen wij uw temperatuur meten en kunt u uw handen desinfecteren. Wij verzoeken u om daarna niets meer aan te raken, dus geen meubels, uw telefoon, uw sleutels, uw tas, etc. Neem daarom zo weinig mogelijk spullen mee.
* Wij dragen tijdens uw behandeling een spatscherm voor het gezicht, een muts, beschermkleding en uiteraard mondkapjes. Eenmaal in de behandelkamer zult u uw mond spoelen met een verdunde oplossing van waterstofperoxide om de mond te ontsmetten.

Over de afspraken:
* Wij plannen meer tijd in voor de behandeling en tussen de behandelingen om de doorstroming in de wachtkamer zo goed mogelijk te maken.

Over betalen:

* tot 31-12-2020 wordt de nota eerst verstuurd naar de verzekeraar, u krijgt eventueel een nota van uw eigen bijdrage. Tijdelijk is het nu niet mogelijk meer te pinnen en vragen wij om via automatische incasso de nota te betalen.

Wij hopen dat u begrip heeft voor de beschreven maatregelen in het belang van ons allen.

Update

17-05-2020

Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder met ons aangepaste agenda en extra maatregelen. Alle patienten hebben(per adres) een mail ontvangen met onze werkwijze in deze Coronatijd. Dank aan alle patiënten die hier begrip voor hebben.

Het beleid dat we nog steeds volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.

Mocht U een afspraak hebben er daarna iets wijzigt in uw gezondheid en u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

• Heeft u nu corona?
• Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
• Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden? Of heeft u huisgenoten/gezinsleden die in de afgelopen 2 weken corona hebben gehad?
• Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 37,5⁰C)?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
• Bent u in thuis isolatie?
• Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Coronapatiënten die zeer acute tandheelkundige spoedzorg nodig hebben, kunnen door hun tandarts worden doorverwezen naar het Coronacentrum Acute Mondzorg (CAM).

Update na persconferentie

22-04-2020

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden
beschermd.
Wij zullen beperkt open gaan voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.

Vanaf donderdag 23 april zal de receptioniste beginnen met een aangepaste behandel agenda. Zij zal alvorens een afspraak te geven een gezondheidsvragenlijst doornemen. Mocht er daarna iets wijzigen in uw gezondheid en u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

• Heeft u nu corona?
• Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
• Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
• Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 37,5⁰C)?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
• Bent u in thuis isolatie?
• Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Update Corona

17-04-2020

Ook wij bereiden ons voor om op gepaste en verantwoorde wijze de reguliere werkzaamheden beperkt te hervatten.

Zo hebben we voor de veiligheid van u en onze medewerkers aanpassingen gedaan in de wachtkamer en bij de balie door het plaatsen van (tussen)schermen.

Verder worden extra aanvullende maatregelen getroffen zoals een uitgebreide vragenlijst volgens een vast schema , extra bescherm middelen (muts, mondmasker, gezicht beschermer en beschermjas), aanvullende hygiënemaatregelen bovenop onze reeds strenge hygiënemaatregelen bij behandelingen.

Met het volgen van dit uitgebreid pakket  voldoen wij aan de eisen van het RIVM en zijn we voorbereid om verantwoord de reguliere werkzaamheden langzaam te hervatten. We wachten de persconferentie van 21 april nog af en besluiten daarna wanneer we de praktijk langzaam kunnen opstarten.

Tijdelijke sluiting i.v.m Corona- Virus

31 maart 2020

Geachte heer, mevrouw,

De overheid heeft bepaald dat de maatregelen ten gevolge van de Corona uitbraak verlengd worden.

Uw gezondheid en die van onze medewerkers staan voorop. De overheid geeft aan dat we minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moeten bewaren waardoor het werken in contact beroepen niet mogelijk is. Om die maatschappelijke reden behandelen mondzorgverleners alleen spoedeisende klachten en worden alle geplande afspraken tot en met 28 april geannuleerd.

Wat betekent dit voor u?

Als u een afspraak had staan in de periode tot en met 28 april, dan bellen wij u zodra er meer duidelijkheid is, voor een nieuwe afspraak.

U hoeft ons niet te bellen. U wordt dus door ons gebeld.

We blijven telefonisch bereikbaar op ma-di-do van 9.00-16.00u (023-5574310) Tijdens en buiten deze tijden kunt u mailen voor vragen en/of pijnklachten (e consult)(receptie@toolenburgtandheelkunde.nl).

Wij bekijken de email zeer frequent. Geen spoedgeval, overweeg een e-consult. Wij bieden in verband met het Coronavirus vanaf nu de mogelijkheid aan om via e-mail een consult te hebben met uw tandarts, meer info…

Uitsluitend voor ernstige spoed, zoals ongevallen en nabloedingen kunt u (niet corona besmet)tijdens kantooruren( 9.00-17.00u) contact opnemen met tandarts A.E. Koch, 023-5610923
Marga Klompe Singel 184 Hoofddorp. U krijgt dan eerst een antwoordapparaat met verwijzing voor een spoedlijn.

Buiten kantooruren kunt u (niet corona besmet)contact opnemen met spoedpoli Mondzorg Poli
020-7234848 ( behandeling uitsluitend op afspraak)
Louwesweg 6,1066 EC Amsterdam.

Coronapatiënten die zeer acute tandheelkundige spoedzorg nodig hebben, kunnen door hun tandarts worden doorverwezen naar het Coronacentrum Acute Mondzorg (CAM).